Ce trebuie să faci dacă simți că intră aer rece pe lângă geamuri

sfaturi

Se spune că românii suferă de sindromul curentului, trăind mereu cu teama de a nu-i trage curentul. Suntem atât de obsedați de această preconcepție încât putem găsi pe piață elemente decorative care pot fi puse sub geam sau sub ușă pentru a nu lăsa aerul rece să pătrundă în locuință. Desigur, nimeni nu neagă că acestea sunt soluții temporare pentru pierderea căldurii. Dar, de fapt, problema nu se va rezolva astfel.

Când se simte aer rece în jurul ferestrei sau a ușii, este semn că tâmplăria nu mai este de calitate, în sensul că nu mai creeaza o etanșare. Motivele pot fi diverse, iar soluția este una singură: serviciile profesionale de reparații uși/ ferestre.

Probleme de garnitură

Deși aceasta este doar un accesoriu al întregului ansamblu de tâmplărie, nu trebuie trecut cu vederea. Puțini știu că reglarea ferestrelor trebuie ajustată în funcție de sezon. Dacă acest lucru nu se întâmplă, presiune aplicată pe garnitură crește, slabind-o în timp.

Atunci când simți aer rece de afară și auzi zgomotele de la exterior sau garnitura este vizibil slăbită, se impune schimbarea acesteia la anumite intervale de timp. 

Probleme de feronerie

Se întâmplă de multe ori să închidem sau să deschidem fereastra incorect, fără a învârti mânerul în totalitate. În timp, acesta este un obicei care duce la defecțiunea totală a mecanismului, ce poate fi cauza aerului rece ce poate fi simțit în jurul geamului. 

Acest tip de problemă poate fi rezolvată prin ungerea feroneriei cu produse speciale sau chiar înlocuirea acesteia.

Concluzie

Încearcă sa nu te mai minți că unul dintre acele produse decorative rezolvă problema aerului rece din jurul geamului sau a ușii. 

Mulți aleg să regleze geamurile sau să schimbe garniturile acestora de unii singuri, însă de cele mai multe ori o fac greșit, ajungând până la urmă să apeleze la specialiști, așa cum ar trebui să o facă de la început.