5 Aplicații Mobile Care Te Vor Ajuta Să Faci Economie la Energie Electrică

tehnologie

Tu cum monitorizezi consumul de energie din locuința ta? Încă ții evidența facturilor lunare pentru a-ți da seama cum poți face economie la energie? Ușurează-ți și tu această sarcină folosind telefonul mobil, așa cum o fac deja mulți alții.

Energia electrică necesară pentru lumină, încălzire, încărcarea automobilului, ferestre automate sau ușa garajului poate fi acum controlată printr-o simplă aplicație mobilă. Există, de fapt, numeroase aplicații mobile care te pot ajuta să-ți administrezi mai bine casa, urmărind consumul energiei în scopul de a face economii.

Majoritatea aplicațiilor de acest fel existente pe piață sunt gratuite. În acest articol îți vom prezenta cele mai bune aplicații care cu siguranță te vor ajuta să monitorizezi energia consumată. Astfel îți vei putea schimba modul în care folosești energia electrică în fiecare zi pentru a reduce facturile lunare. 

Energy Consumption Analyzer

Energy Consumption Analyzer este disponibilă doar pentru sistemele de operare Android, funcționând ca o bază de date a consumului de energie dintr-o locuință.

Utilizatorii acestei aplicații mobile pot genera rapoarte privind consumul de energie, prin adăugarea contoarelor pentru electricitate, gaze naturale sau apă.

Rapoartele generate pot fi extrem de detaliate dacă introduci mai multe date. De exemplu, poți urmări consumul de energie pe oră, zi, săptămână sau lună. 

Energy Cost Calculator 

Energy Cost Calculator este disponibilă atât pe Android cât și iOS. Aplicația te ajută să monitorizezi cantitatea de energie pe care o consumi în locuința ta, calculând costul de operare și consumul de energie al consumatorilor electrici. 

Vei putea urmări cu acuratețe costul pe zi, săptămână, lună sau an pentru a plăti mai puțin la electricitate. 

Showr – Smart Shower Timer 

Showr – Smart Shower Timer este o aplicație disponibilă doar pentru utilizatorii de Android. Prin intermediul ei, utilizatorul trebuie doar să seteze timpul pe care îl petrece în medie la duș, pentru ca aplicația să-l avertizeze când trebuie să închidă robinetul.

Aplicație nu te avertizează doar când acel timp s-a scurs, ci și cu câteva minute înainte. 

O alternativă pentru utilizatorii iOS este aplicația Time Your Shower

Energy Tracker

Energy Tracker este disponibilă doar pentru iOS, evaluând și gestionând contoarele de energie electrică, apă și gaz. Astfel, aplicația oferă o analiză grafică a consumurilor zilnice, lunare, trimestriale și anuale. Energy Tracker folosește mai apoi aceste date pentru a crea rapoarte cu potențiale economii ce pot fi făcute, comparând tendințele zilnice și lunare.

JouleBug

Disponibilă pentru Android și iOS, JouleBug funcționează ca și o rețea socială pentru cei pasionați de energie regenerabilă. 

Utilizatorii JouleBug pot participa la competiții locale pentru a afla cel mai dedicat membru al comunității, evenimente de reciclare sau pot chiar împărtăși cu ceilalți modalități de a face economie la energie electrică.