TOP 5 criterii pentru alegerea instalatorului în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

casa verde
sfaturi

Interesul românilor pentru energia fotovoltaică este în continuă creștere, iar programul Casa Verde Fotovoltaice reușește în 2023 să atragă și mai mult atenția asupra oportunităților reprezentate de energia regenerabilă. În ultimul an și jumătate, mai mulți factori și-au pus amprenta asupra prețului la energia electrică, punctul culminant fiind creșterile facturilor pentru consumatorii casnici.

Programele guvernamentale de tip Casa Verde Fotovoltaice sunt o dovadă a deschiderii românilor pentru energie verde. Epuizarea fondurilor destinate regiunilor în numai câteva minute arată interesul uriaș pentru soluțiile fotovoltaice. Totodată, mai arată că un număr semnificativ de persoane vor rămâne în afara finanțării asigurate prin AFM, având în vedere că numărul dosarelor ce urmează să fie aprobate este de numai 87.500.

Atât pentru cei care s-au înscris cu succes pe platforma AFM, cât și pentru cei care își doresc instalarea unui sistem fotovoltaic din surse proprii, am pregătit sfaturi și informații de ajutor în alegerea instalatorului sistemului fotovoltaic.

 1. Verifică experiența în domeniu a instalatorului
  Cu siguranță îți dorești un instalator cu experiență care să îți ofere siguranța unei lucrări bine executate și o garanție a sistemului fotovoltaic instalat. ENSYS Renewable Solutions are o experiență de peste 17 ani pe piața locală și internațională, fiind compania cu cel mai mare număr de dosare gestionat prin programul Casa Verde 2019-2021. Află mai multe despre experiența ENSYS pe ensys.com.ro
 2. Asigură-te că instalatorul deține forță de muncă proprie și calificată
  Când vine vorba de sistemele fotovoltaice, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să lași instalarea pe mâna unor lucrători fără experiență. De aceea, ENSYS Renewable Solutions a investit constant în formarea profesională a angajaților proprii și astăzi ne mândrim cu peste 200 de angajați la nivelul întregii țări, asigurând montaj specializat și cele mai scurte termene de instalare.
 3. Alege termenele de implementare realiste
  În condițiile suprapunerii instalărilor din mai multe ediții ale programelor Casa Verde Fotovoltaice, așa cum se întâmplă în prezent, trebuie să știi că termenele de implementare – livrare – montare vor fi mai mari decât în mod normal. ENSYS Renewable Solutions activează la nivel național și lucrează intensiv pentru respectarea termenelor de implementare atât la clienții cu finanțare AFM, cât și la beneficiarii sistemelor achiziționate cu fonduri proprii.În acest fel, ne asigurăm că fiecare client beneficiază de un serviciu prompt, eficient, la standarde de calitate înalte.
 4. Alege instalatorul care îți oferă consultanță personalizată nevoilor tale
  Un sistem fotovoltaic eficient nu se montează după ureche și nici nu se instalează din fața unui computer. Trebuie să știi că ENSYS Renewable Solutions îți pune la dispoziție know-how-ul dobândit pe parcursul celor 17 ani de experiență în piață și consultanță de specialitate în toate etapele proiectului – analiză, ofertare, instalare, mentenanță. Pentru cele mai bune rezultate ale unui sistem fotovoltaic, ENSYS realizează un audit energetic și îți propune soluții pentru eficientizarea consumului de energie electrică, adaptând astfel comportamentul de consum la capacitatea sistemului fotovoltaic instalat.
 5. Când vine vorba despre fotovoltaice, ieftin nu înseamnă Bun
  Când iei în calcul alegerea instalatorului și al tipului de sistem fotovoltaic trebuie să știi că pe piață există mai multe tipuri de sisteme, de diferite configurații și cu o calitate diferită. Recomandarea ENSYS este de a solicita oferte din partea instalatorilor, de a le compara și de a alege în mod informat. Echipa noastră este pregătită să îți ofere răspunsuri la toate întrebările și să îți construiască oferte personalizate, în acord cu nevoile tale. În plus, sistemele ENSYS vin cu o garanție de până la 25 de ani și îți garantăm că experții noștri îți stau la dispoziție pentru mentenanță de specialitate.

La ENSYS Renewable Solutions, angajamentul nostru nu se oprește la furnizarea de soluții fotovoltaice de înaltă calitate. Suntem, de asemenea, profund angajați în susținerea durabilității și în reducerea emisiilor de carbon prin promovarea utilizării energiei regenerabile. Prin alegerea ENSYS ca partener pentru implementarea sistemelor fotovoltaice, veți face o investiție inteligentă în viitorul dumneavoastră energetic și veți contribui la un viitor mai verde și mai sustenabil pentru planeta noastră. Fiecare sistem fotovoltaic instalat este un pas înainte în lupta împotriva schimbărilor climatice și în sprijinirea unei economii bazate pe energie curată

Acum că sunteți mai bine informat despre criteriile de alegere a unui instalator și despre beneficiile pe care le aduce un sistem fotovoltaic, sunteți gata să faceți următorul pas? Echipa noastră de la ENSYS Renewable Solutions este gata să vă ajute. Află de la specialiștii ENSYS cum vă putem ajuta să transformați energia solară în economii reale pentru dumneavoastră și în beneficii semnificative pentru mediul înconjurător. Accesează ensys.com.ro și află care este sistemul fotovoltaic care ți se potrivește!

ENSYS Renewable Solutions oferă soluții complete de sisteme fotovoltaice: consultanță tehnică, legală, proiectare, avizare, instalare și mentenanță. Prezentă din 2006 pe piața din România, Ensys Renewable Solutions are o experiență semnificativă cu proiecte fotovoltaice în aplicații rezidențiale, comerciale, industriale, horeca, parcuri solare, etc. și se bazează exclusiv pe echipe interne de montaj specializate și know-how în industria energiei electrice produsă din surse regenerabile.

Nu lăsați viitorul energetic al casei dumneavoastră la întâmplare. Contactați astăzi echipa noastră de la ENSYS Renewable Solutions și descoperiți cum energia solară poate transforma nu doar facturile dumneavoastră la energie, dar și impactul pe care îl aveți asupra mediului. Suntem aici pentru a vă ajuta să faceți tranziția către o sursă de energie curată, eficientă și durabilă. Accesați ensys.com.ro sau sunați-ne direct pentru a începe conversația. Haideți să construim împreună un viitor mai verde!

Surse: libertatea.ro, bihon.ro