Proiectul fotovoltaic de 1,07 MWp care redefinește eficiența energetică pentru Qualicaps

Economie și Sustenabilitate: Solutia Fotovoltaică Ensys

Într-un context în care eficiența financiară se îmbină perfect cu responsabilitatea ecologică, soluțiile fotovoltaice devin un aspect elementar pentru companiile orientate spre viitor. Proiectul nostru de 1,07 MWp pentru compania Qualicaps, aflat în prag de finalizare, nu este doar un pas spre un mediu mai curat, ci și o strategie înțeleaptă pentru reducerea costurilor operaționale.


Costuri Reduse cu Energia

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale adoptării panourilor fotovoltaice este reducerea substanțială a costurilor energetice pe termen lung. Prin captarea și conversia energiei solare în electricitate, companiile pot reduce dependența de sursele tradiționale de energie, acționând activ spre o reducere a facturilor lunare și un mediu mai verde. În cazul Qualicaps, estimarea financiară preconizează că investiția se va recupera în termen de 5 ani, iar timp de 15 ani aproximația pentru economiile cumulate și utilizate în scopul autoconsumului ating peste 1.584.000 de mii de euro.

Prin intermediul sistemului implementat, Qualicaps va reuși să reducă emisiile de carbon cu o cifră impresionantă: 336.638.000 g de CO2 economisiți. Sau, pentru a pune în perspectivă această realizare, vorbim despre 336.638 de kilograme de CO2 economisiți doar în primul an de funcționare a sistemului. Aceste cifre reflectă angajamentul puternic față de o schimbare reală și durabilă în protejarea mediului înconjurător.

Conceptul tehnic: longevitate și costuri de întreținere reduse

Panourile fotovoltaice moderne, precum cele LONGI LR4-54HIH-410M, cu un total de 2610 bucați, nu doar că oferă performanțe ridicate, dar necesită întreținere minimală. Având o durată de viață extinsă și rate minime de degradare, investiția inițială în aceste tehnologii se transformă într-un beneficiu pe termen lung. Costurile reduse de întreținere contribuie la creșterea amortizării sistemului în timp, oferind companiei Qualicaps un avantaj competitiv pe piață. În plus, proiectul nostru utilizează 10 invertoare on-grid trifazate Huawei SUN2000-100KTL-M1.

De asemenea, am instalat o centrală de măsură a energiei, două sisteme de releu de insularizare, un buton de urgență și două smart loggere pentru monitorizarea eficienței sistemului și soluționarea rapidă a oricăror probleme. Pentru a încuraja adopția vehiculelor electrice, am inclus și două stații de încărcare pentru autovehicule.

Investiție în Viitorul Sustenabil și Economic

Prin adoptarea și implementarea tehnologiei fotovoltaice, alături de partenerii noștri, ne asumăm responsabilitatea față de mediu și susținem dezideratul companiilor de a se alinia noii direcții energetice europene.

Așadar, proiectul nostru nu este doar despre panouri fotovoltaice, ci și despre construirea unei fundații solide pentru un viitor în care sustenabilitatea și economia merg mână în mână. Ensys și Qualicaps împărtășesc această viziune comună și demonstrează că soluțiile fotovoltaice nu doar salvează mediul, ci și aduc avantaje financiare durabile pentru întreprinderi. Prin urmare, economiile generate de costurile reduse ale energiei solare contribuie la îmbunătățirea competitivității pe piață și la construirea unui brand sustenabil.

Ne exprimăm recunoștința față de Qualicaps pentru încrederea acordată în abilitățile noastre de a realiza acest proiect remarcabil. Calitatea și angajamentul lor față de sustenabilitate au făcut posibilă colaborarea noastră pentru acest sistem fotovoltaic de amploare.


În încheiere, suntem extrem de onorați că Qualicaps a ales nu doar să implementeze proiectul fotovoltaic alături de noi, ci și să ne încredințeze responsabilitatea operațiunilor și mentenanței (O&M) pentru următorii 15 ani. Această încredere ne motivează și mai mult să garantăm funcționalitatea optimă a sistemului, oferindu-le liniștea că nu vor trebui să se preocupe cu detaliile tehnice și mentenața. Împreună, privim cu încredere spre un parteneriat lung și de succes, asigurând un flux constant de energie verde și beneficii durabile pentru Qualicaps.