Popularitatea Sistemelor Fotovoltaice Crește Vertiginos în România: Întrebări și Răspunsuri

Stiri

În 2023, popularitatea sistemelor fotovoltaice a atins cote nevăzute în România, datorită programelor guvernamentale de tip Casa Verde și ElectricUP, dar și programelor din fonduri europene. Unul dintre aceste programe, Casa Verde Fotovoltaice, a epuizat în mai puțin de zece minute bugetul destinat regiunii București-Ilfov, cu aproape 5.000 de persoane fizice înscrise, potrivit Administrației Fondului de Mediu. Acest fenomen remarcabil ne-a determinat să încercăm să aruncăm o privire mai adâncă asupra situației, pentru a înțelege motivele din spatele acestui entuziasm incredibil.

Cauzele creșterii interesului

Creșterea neașteptată a interesului pentru instalarea de panouri fotovoltaice poate fi atribuită mai multor factori. În primul rând, facturile de energie au crescut semnificativ în ultimul an, determinând un număr tot mai mare de români să caute modalități alternative de a genera energie. Programele de finanțare guvernamentală, cum ar fi Casa Verde Fotovoltaice, au oferit o oportunitate valoroasă de a face acest lucru, deși, din nefericire, implementarea acestor proiecte a durat mai mult decât au estimat autoritățile.

În pofida acestui obstacol, a devenit clar că tot mai mulți români sunt interesați să devină prosumatori – producători și consumatori de energie – și să reducă dependența lor energetică. Potrivit datelor oficiale, numărul prosumatorilor a crescut de aproape trei ori în 2022, ajungând la peste 40.000 la sfârșitul anului.

Rolul Ensys Renewable Solutions

În acest context, Ensys Renewable Solutions, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme fotovoltaice la cheie din România, a jucat un rol crucial în susținerea acestei schimbări. Compania a furnizat soluții complete de sisteme fotovoltaice, inclusiv consultanță tehnică și legală, proiectare, avizare, instalare și mentenanță, dar și accesarea de grant-uri cu finanțare din partea statului român și private.

La Ensys, suntem conștienți de responsabilitatea noastră în a ajuta oamenii să facă tranziția spre o formă de energie mai durabilă și mai eficientă. De aceea, am mărit numărul de angajați și am crescut numărul de echipe de montaj pentru a face față cererii tot mai mari de panouri fotovoltaice. În acest mod, ne străduim să preîntâmpinăm eventualele nemulțumiri și să asigurăm un serviciu prompt și eficient pentru clienții noștri.

Concluzii

Trecerea la energia regenerabilă este o tendință clară în România și este o evoluție pozitivă pentru toți. Ensys este mândră să fie în fruntea acestui proces și se angajează să continue să furnizeze soluții inovatoare pentru clienții săi și să sprijine dezvoltarea unui viitor mai durabil pentru toți.

Articolul este bazat pe informații preluate din articolul “Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru București – Ilfov a fost epuizat în nouă minute” scris de Afrodita Cicovschi, publicat pe adevarul.ro la data de 19.05.2023.