Lămpile Solare pentru Grădină: Cum Funcționeză și Ce Beneficii Prezintă?

panouri solare
tehnologie

Lămpile solare reprezintă o alegere excelentă pentru iluminatul grădinii tale din mai multe puncte de vedere. Datorită faptului că nu implică cabluri sau alte accesorii, lămpile solare sunt foarte ușor de instalat, oriunde în curtea ta. 

Citește în continuare pentru a descoperi beneficiile lămpilor solare pentru grădină. 

Cum Funcționează Lămpile Solare?

Lămpile solare pentru grădină luminează doar seara, preluând energia solară pe timpul zilei. Fiecare lampă are în partea superioară una sau două celule fotovoltaice, care absorb lumina de la soare și o transformă în energie. 

Energia solară este stocată într-o mică baterie din interiorul fiecărei lămpi. Atunci când soarele apune, un fotorezistor aprinde o lumină LED, folosind energia stocată în acea baterie. 

Cât Luminează Lămpile Solare de Grădină?

Pentru o încărcare maximă, bateria unei lămpi solare are nevoie de cel puțin 8 ore de expunere la lumina solară, într-o zi însorită. Astfel, bateria poate lumina între 12 și 15 ore. 

În cazul unei zile cu nori sau pe perioada iernii, este dificil pentru baterie să se încarce complet, astfel este posibil ca lampa să nu lumineze pe toată durata nopții. 

Beneficiile Lămpilor Solare de Grădină

Lămpile solare de grădina prezintă multiple beneficii. Dintre aceste, cele mai importante 3 avantaje sunt următoarele:

  1. Nu consuma deloc electricitate

Așa cum am menționat deja, fiecare lampă solară de grădină are încorporat una sau două celule fotovoltaice care colectează lumina solară și o transformă în energie electrică. Aceasta este apoi stocată într-o mică baterie reîncărcabilă. Astfel, lămpile solare de grădină nu au nevoie de o sursă de alimentare externă. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că sunt instalate/ așezate în locuri cu acces direct la lumina solară.

  1. Nu dăunează mediului înconjurător

Având în vedere că lămpile solare de grădină nu necesită alimentare din surse externe, reprezintă o soluție ecologică de iluminare pentru curtea sau grădina ta, nedăunând mediului înconjurător absolut deloc. 

  1. Costuri reduse 

În afară de investiția inițială de achiziție a acestora, lămpile solare de grădină nu prezintă niciun alt cost. În acest mod te bucuri de o grădină sau curte iluminată, în timp ce factura ta la electricitate nu se va mări.