Ensys: 2023, anul tranziției IMM-urilor spre energia regenerabilă

Stiri

Ensys Renewable Solutions estimează că anul 2023 va fi momentul în care IMM-urile din România vor trece la energia regenerabilă, în contextul crizei energetice actuale. Criza energetică pe care România, Europa și întreaga lume o traversează ne arată că trebuie să adoptăm o nouă paradigmă în privința producției și consumului de energie.

Soluția cea mai eficientă vine de la sistemele fotovoltaice care pot produce în totalitate necesarul IMM-urilor și chiar le permit acestora să devină producători de energie electrică și să vândă surplusul de energie produsă. Sebastian Crisan, CEO interimar Ensys, subliniază că IMM-urile și antreprenorii români sunt cu un pas înaintea statului în căutarea soluțiilor pentru problemele de zi cu zi legate de energia electrică.

Proiecte precum Electric-UP asigură finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și din domeniul HORECA, care pot achiziționa și instala sisteme fotovoltaice cu putere cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp. Cu toate acestea, bugetul alocat acestui program nu satisface nici pe departe nevoile pieței, având în vedere că în România sunt în jur de 500.000 de IMM-uri.

Soluții alternative vin din Europa, unde Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat un proiect prin care se acordă ajutoare de minimis firmelor românești pentru obținerea unor granturi de câte 50.000 – 200.000 de euro pentru instalarea de panouri solare și sisteme de producere a energiei electrice.

Ensys, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme fotovoltaice la cheie din România, oferă soluții complete de sisteme fotovoltaice: consultanță tehnică, legală, proiectare, avizare, instalare, mentenanță, accesarea de grant-uri cu finanțare din partea statului român și private. Prezentă din 2006 pe piața din România și din 2021 pe piața internațională, Ensys Renewable Solutions are o experiență semnificativă cu proiecte fotovoltaice în aplicații rezidențiale, comerciale, industriale, horeca, parcuri solare, etc.

Sursa: ZF.ro