Calculul necesarului de panouri fotovoltaice cu ENSYS: Ghidul tău pentru Programul Casa Verde 2023

sfaturi
tehnologie

Optimizarea Energiei Solare: Cum să Determini Numărul Corect de Panouri Fotovoltaice pentru Nevoile Tale Specifice în Cadrul Programului Casa Verde 2023

ENSYS, liderul pieței în soluții de energie regenerabilă, este aici pentru a te ajuta să navighezi prin Programul Casa Verde 2023. Acest program, care a stimulat utilizarea energiei solare în România, continuă să ofere oportunități excelente pentru cei care doresc să facă tranziția către energie curată.

Un aspect esențial în alegerea unui sistem fotovoltaic este calculul necesarului de panouri. Acest calcul depinde de mai mulți factori, inclusiv de consumul tău de energie și de puterea panourilor fotovoltaice. De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW poate produce suficientă energie pentru o casă mică, în timp ce un sistem de 10 kW poate fi necesar pentru o casă mai mare sau pentru o afacere.

Studiu Ensys: Prosumatorii investesc în medie 35.000 de lei în sisteme solare

Spre exemplu vom lua în considerare panourile fotovoltaice LONGi LR5 de 410W cu o eficiență de 21.5%, pe care ENSYS le folosește în mod obișnuit. Aceste panouri au o degradare a puterii de mai puțin de 2% în primul an și de 0.55% în anii 2-25. De asemenea, vom presupune că panourile sunt instalate în condiții ideale, cu o orientare sudică și o înclinație perfectă.

  1. Un sistem fotovoltaic de 3 kW: Acest sistem ar necesita aproximativ 8 panouri LONGi LR5 de 410W. În condiții ideale, un astfel de sistem ar putea produce în medie aproximativ 3.600 kWh pe an.
  2. Un sistem fotovoltaic de 5 kW: Acest sistem ar necesita aproximativ 13 panouri LONGi LR5 de 410W. În condiții ideale, un astfel de sistem ar putea produce în medie aproximativ 6.000 kWh pe an.
  3. Un sistem fotovoltaic de 8 kW: Acest sistem ar necesita aproximativ 20 panouri LONGi LR5 de 410W. În condiții ideale, un astfel de sistem ar putea produce în medie aproximativ 9.600 kWh pe an.
  4. Un sistem fotovoltaic de 10 kW: Acest sistem ar necesita aproximativ 25 panouri LONGi LR5 de 410W. În condiții ideale, un astfel de sistem ar putea produce în medie aproximativ 12.000 kWh pe an.

Aceste valori sunt estimări și pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv condițiile meteo, umbrirea, poziția geografică ș.a.m.d. Pentru o evaluare mai precisă a necesităților tale specifice, te încurajăm să contactezi un consultant ENSYS accesând configuratorul dedicat – click aici.

ENSYS este aici pentru a te ajuta să faci aceste calcule și să alegi sistemul fotovoltaic potrivit pentru tine. Oferim consultanță tehnică, legală, proiectare, avizare, instalare și mentenanță. Suntem o firmă autorizată în Programul Casa Verde și avem o experiență vastă în domeniul energiei solare.

În ceea ce privește costul panourilor fotovoltaice, acesta poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv marca și modelul panourilor, costurile de instalare și eventualele costuri suplimentare. Pentru a obține o estimare precisă a costurilor, te încurajăm să contactezi ENSYS pentru o ofertă personalizată.

În concluzie, alegerea numărului corect de panouri fotovoltaice este esențială pentru a maximiza beneficiile energiei solare. Cu ajutorul ENSYS și al Programului Casa Verde 2023, poți face tranziția către o energie mai curată și mai eficientă. Nu rata această oportunitate – contactează ENSYS astăzi pentru a începe călătoria ta către un viitor mai verde.

În final, este important să menționăm că ENSYS este o companie autorizată pentru programul Casa Verde, ceea ce înseamnă că poți beneficia de finanțare pentru instalarea unui sistem fotovoltaic prin acest program. Dacă ești interesat de această opțiune, te încurajăm să contactezi ENSYS pentru mai multe informații.